Toitlustusteenindaja on klienditeenindaja, kes töötab restoranis, kohvikus, pubis, ööklubis või cateringi ettevõtetes. Teenindusprotsessi käigus võtab toitlustusteenindaja vastu kliendid, esitleb tooteid ja teenuseid, nõustab kliente ning võtab vastu tellimusi.
Toitlustusteenindaja oskab valmistada lihtsamaid toite ja serveerida erinevaid roogi ning omandab algteadmised barista- ja sommeljeetööst.
Toitlustusteenindaja õppekava lõpetanul on võimalik tööle asuda toitlustusteenindajana, kelnerina või abikokana.
Toitlustusteenindaja ametis tuleb kasuks huumorimeel, lai silmaring, soov suhelda ja pingetaluvus.
Õppekeel: eesti keel
Õppevorm: statsionaarne koolipõhine
Õppekoht: Jõhvi
Õppeaeg: 3 aastat
Õppetase: 4. tase (kutsekeskharidusõppe esmaõpe)
Õppe alustamiseks tingimused: põhiharidus
Õppekavalink opens on new page
Õppekava läbimisel sooritab õppija 4. taseme kutseeksameid (kutsestandardid: Kelner, tase 4link opens on new page ja Abikokk, tase 3link opens on new page). Juhul, kui kutseeksami sooritamine ebaõnnestub, on õpilasel õigus sooritada õpingute lõpetamiseks erialane kooli lõpueksam.
Õpingute lõppemisel omandatakse kutsekeskharidus.
Õpitakse: majutamise ja toitlustamise valdkonna aluseid, toiduvalmistamise aluseid, toitlustusteeninduse aluseid, joogiõpetust, cateringi ja peoteenindust ning restoraniteenindust.
Valikõpingute raames saab valida spetsialiseerumise: baaritöö, vastuvõttude korraldamine või veiniõpetus.
Sisseastumisinfo (tööpäevadel kell 09.00-15.00):
- Sillamäe: telefon +372 5628 1728
- Jõhvi: telefon +372 5308 8342
- Narva: telefon +372 5697 1102
Lisainfo: vastuvott@ivkhk.eelink opens on new page
Kontakt
- Nimi Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)
- Telefon +372 5855 3230
- E-post ene.valgemae@ivkhk.ee
Kontakt
- Nimi Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)
- Telefon +372 5855 3230
- E-post ene.valgemae@ivkhk.ee