Köögiabiline abistab kokka toitude valmistamisel, käitleb toiduaineid, teeb puhastus- ja koristustöid ning järgib ettevõtte enesekontrolliplaani. Köögiabiline töötab meeskonnas juhendamisel.
Õppekeel: vene keel
Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane)
Õppekoht: Narva
Õppeaeg: 2 aastat
Õppe alustamiseks tingimused: erivajadustega inimesed, põhihariduse nõudeta
Köögiabilise erialale on oodatud õppima hariduslike erivajadustega noored, kes on õppinud põhikoolis toimetuleku (TÕK) või lihtsustatud (LÕK) õppekava alusel.
Sisseastumise tingimused: sisseastumiskatse
Õppekavalink opens on new page
Õppekava läbimisel sooritab õppija 2. taseme kutseeksami (kutsestandard: Köögiabilinelink opens on new page, tase 2link opens on new page). Juhul, kui kutseeksami sooritamine ebaõnnestub, on õpilasel õigus sooritada õpingute lõpetamiseks erialane kooli lõpueksam.
Õpingute läbimisel õpilane:
- hoiab elu- ja töökeskkonna puhtana nõutaval tasemel ja teeb juhendamisel erinevaid puhastustöid;
- omandab teadmisi toiduohutusest ja toiduseadusest, teab hügieeninõudeid toitu käitlevas ettevõttes, oskab tagada juhendamisel toidu ohutust ja kvaliteeti;
- omandab teadmisi erinevatest toiduainetest, nende eeltöötlemise ja külmtöötlemise tehnoloogiatest, töötab juhendamisel köögis;
- järgib juhendamisel toiduhügieeni, töö- ja tuleohutuse reegleid;
- töötab ohutult juhendamisel erinevate köögiseadmete ja –vahenditega;
- järgib juhendamisel hoolduse ja puhastamise põhimõtteid ning puhastab juhendamisel köögiseadmeid ja –vahendeid;
- mõistab toitlustusteeninduse ja klienditeeninduse põhimõtteid, kasutab lauakatmise põhitehnikaid, juhendamisel katab ja koristab lauad;
- planeerib oma tööd toitlustusettevõttes, käitleb toidutooret, teeb juhendamisel meeskonna liikmena vajalikke köögiabilise töid;
- osaleb juhendamisel oma tööalase karjääri kujundamisel tänapäevases keskkonnas, lähtudes elukestva õppe põhimõtetest;
- järgib köögitöölise kutse-eetikat, tervisekäitumist, igapäevaelu- ja töökorraldust;
- õpib ja töötab juhendamisel ning osaleb meeskonnatöös.
Praktikavõimalused: koolide ja lasteaedade köögid, suurköögid.
Edasiõppe võimalused: 3. taseme abikoka õppekaval.
Võimalikud töökohad:
Köögiabilised võivad töötada erinevates toitlustusettevõtetes: koolide ja lasteaedade köökides, suurköökides.
Sisseastumisinfo (tööpäevadel kell 09.00-15.00):
- Sillamäe: telefon +372 5628 1728
- Jõhvi: telefon +372 5308 8342
- Narva: telefon +372 5697 1102
Lisainfo: vastuvott@ivkhk.eelink opens on new page
Kontakt
- Nimi Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)
- Telefon +372 5855 3230
- E-post ene.valgemae@ivkhk.ee
Kontakt
- Nimi Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)
- Telefon +372 5855 3230
- E-post ene.valgemae@ivkhk.ee