Kokk valmistab erinevaid roogasid ja jooke, kasutades uusi kulinaarseid tehnikaid ja kaasaegseid seadmeid. Korraldab enda tööd ratsionaalselt. Oskab töötada nii individuaalselt kui ka meeskonnas. Serveerib toite vastavalt klientide vajadustele ja soovidele. Samuti nõuab koka amet pideva seismise ja liikumise tõttu head füüsilist vormi.
Õppekeel: eesti keel 60% / vene keel 40%
Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane)
Õppekoht: Narva, Jõhvilink opens on new page
Õppeaeg: 3 aastat
Õppetase: 4. tase (kutsekeskhariduseõppe esmaõpe)
Õppe alustamiseks tingimused: põhiharidus
Sisseastumise tingimused: sisseastumiskatse
Õppekavalink opens on new page
Õppekava läbimisel sooritab õppija 4. taseme kutseeksami (kutsestandard: Kokk, tase 4link opens on new page).
Juhul, kui kutseeksami sooritamine ebaõnnestub, on õpilasel õigus sooritada õpingute lõpetamiseks erialane kooli lõpueksam.
Õpingute lõppemisel omandatakse kutsekeskharidus (keskharidus 12.klassi ja kutse).
Õppima võib asuda põhiharidusega isik või vähemalt 22-aastane põhihariduseta isik, kellel on põhihariduse tasemele vastavad kompetentsid.
Õpingute läbimisel õpilane:
- valmistab ja serveerib toitu juhendi järgi, kasutades mitmesuguseid külm- ja kuumtöötlemise võtteid ning arvestab klientide vajadusi ja soove, lähtudes toitlustusteenuseid pakkuva ettevõtte töö eripärast;
- korraldab enda tööd ratsionaalselt ja töötab tulemuslikult, ressursi- ning keskkonnasäästlikult lähtudes kokatöö eetikast;
- järgib töö-, tule-, keskkonnaohutuse- ja hügieeninõudeid;
- õpib ja töötab iseseisvalt ning osaleb meeskonnatöös, analüüsides, hinnates ja parandades enda ning meeskonna tööd;
- väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed, lähtuvalt majutus- ja toitlustusvaldkonna arengust.
Praktikavõimalused:
Praktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.
Edasiõppe võimalused:
Kutseõppe: Toitlustuskorraldus, 5 tase
Kõrgharidus: Toidutehnoloogia, Tallinna Tehnikaülikool
Võimalikud töökohad:
Kokad töötavad erinevates toitlustusettevõtetes: restoranides, kohvikutes, pizzeriates, baarides, bistroodes, sööklates ja suurköökides. Võib töötada kokana nii Eestis kui välismaal.
Sisseastumisinfo (tööpäevadel kell 09.00-15.00):
- Sillamäe: telefon +372 5628 1728
- Jõhvi: telefon +372 5308 8342
- Narva: telefon +372 5697 1102
Lisainfo: vastuvott@ivkhk.eelink opens on new page
Kontakt
- Nimi Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)
- Telefon +372 5855 3230
- E-post ene.valgemae@ivkhk.ee
Kontakt
- Nimi Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)
- Telefon +372 5855 3230
- E-post ene.valgemae@ivkhk.ee