Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia, 3 aastat

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia, 3 aastat

Kõige magusam eriala! Õppeaja jooksul saab selgeks nii pagari- kui kondiitritehnoloogia. Õpitakse nii kujundust, voolimist kui ka tootmistöö korraldust. Viimasel kursusel on võimalik omandada ka teadmisi toiduvalmistamisest.

Peale lõpetamist on võimalik asuda tööle toiduainetööstuse ettevõtetes või väiksemates pagari-kondiitri töökodades.

Õppekeel: eesti keel 60% / vene keel 40%

Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane)

Õppekoht: Jõhvilink opens on new page

Õppeaeg: 3 aastat

Õppetase: 4. tase (kutsekeskharidusõppe esmaõpe)

Õppe alustamiseks tingimused: põhiharidus

Sisseastumise tingimused: sisseastumiskatse

Õppekavalink opens on new page

Õppekava läbimisel sooritab õppija 4. taseme kutseeksameid (kutsestandard: Pagar, tase 4link opens on new page ja Kondiiter, tase 4link opens on new page). Juhul, kui kutseeksami sooritamine ebaõnnestub, on õpilasel õigus sooritada õpingute lõpetamiseks erialane kooli lõpueksam.

Õpingute läbimisel õpilane:

Õppeaja jooksul saab selgeks nii pagari- kui kondiitritehnoloogia. Peale lõpetamist on võimalik asuda tööle toiduainetööstuse ettevõtetes või väiksemates pagari-kondiitri töökodades.

Valikõpingud: trühvlite ja kommide valmistamine, kondiitritoodete kujundusõpetus, väikeettevõtlus, fruktodisain, Eesti ja teiste rahvaste küpsetised.

Praktikavõimalused:

  • Esimene töökogemus saadakse koolis, pagari-ja kondiitriklassis.
  • Ettevõttepraktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

Võimalikud töökohad:

Toitlustusettevõtted üle Eesti.

Sisseastumisinfo (tööpäevadel kell 09.00-15.00):

  • Sillamäe: telefon +372 5628 1728
  • Jõhvi: telefon +372 5308 8342
  • Narva: telefon +372 5697 1102

Lisainfo: vastuvott@ivkhk.eelink opens on new page

Kontakt
Kontakt
Avaldatud 03.05.2018. Viimati muudetud 31.08.2023.